Αυτό που προκάλεσε ο Αρης με την καταγγελία του στην ΟΥΕΦΑ για δόλια και μη διαφανή συμπεριφορά του προϊσταμένου του Τμήματος Αδειοδότησης της ΕΠΟ, είχε τελικώς αίσιο αποτέλεσμα. Η ΠΑΕ Αρης δικαιούται να θριαμβολογεί και μαζί της και όσοι θεωρούν ότι «ο νόμος είναι πιο δυνατός από τη μαφία», όπως ανέφερε η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ στην πρόσφατη ανακοίνωσή της. Αυτή τη φορά δεν χρειάσθηκε να περιμένει η ΠΑΕ Αρης μήνες για την δικαίωση όπως στην απόφαση της Επιτροπή Δεοντολογίας και Εφέσεων της ΕΠΟ, για ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών για τη σκευωρία Λάσκοφ. Ο Αρης στην ουσία σταμάτησε εν τη γενέσει της μια ακόμη «σκηνοθεσία» εναντίον του, από αυτές που μας έχει συνηθίσει η ΕΠΟ της εξυγίανσης.
Το δεύτερο χαστούκι σε λιγότερο από δέκα μήνες, ήταν ηχηρό, ωστόσο η ντροπή δεν ντρέπεται, όπως ο βρεγμένος δεν φοβάται την βροχή. Συνεπώς το δεύτερο αυτό χαστούκι από την UEFA (μετά το πρώτο από το CAS) στην ΕΠΟ και στις Επιτροπές της δεν έθιξε κανενός το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια, ώστε να αισθανθεί την ανάγκη να παραιτηθεί πάραυτα. «Η άσκηση ευτελούς ποιότητας κριτικής εις βάρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί εργαλείο διεκπεραίωσης προσωπικών επιδιώξεων και εσωτερικής επικοινωνίας για άσκηση επιρροής προς τον υπερήφανο, αλλά και απολύτως υποψιασμένο κόσμο του Άρη».
Τα παραπάνω είναι επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ που εκδόθηκε στις 5/8/2020 και ώρα 5:36 τα χαράματα, ως απάντηση στη συνέντευξη τύπου του Θοδωρή Καρυπίδη το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας. Ορθή κατά το σκέλος του υπερήφανου κόσμου του Άρη, ορθή και ως προς το υποψιασμένο κόσμο του Άρη. Από το Γενάρη του 2020 και μετά το 4-2 με τον ΠΑΟΚ και το τέλος του αήττητου, στον Άρη συνέβησαν εκπληκτικά πράγματα, και ω του θαύματος, όλα έχουν εμπλοκή της ΕΠΟ.
Ο Αρης δέχεται για πρώτη φορά απαγόρευση μεταγραφών στις 13/1/2020 και εκ νέου απαγόρευση μεταγραφών τον Μάιο του ίδιου έτους λόγω της έκδοσης από την ΕΠΟ δελτίου στον ποδοσφαιριστή Ντουρμισάι. Έκτοτε πορεύεται επί 28 μήνες με αυτόν τον βραχνά, τις εκδικάσεις και τις αναβολές στο CAS. «Για το ban αυτό, έχει μεγάλη ευθύνη η ΕΠΟ. Αυτοί οι κύριοι που τη διοικούν είναι το λιγότερο επικίνδυνοι» είπε στις 4/8/2020 ο Θ. Καρυπίδης, ενώ στις 3/7/2020 με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Αρης αναφέρει: «αποδεικνύεται ότι μια σειρά αστοχιών και λανθασμένων χειρισμών της ΕΠΟ, με ενδεχόμενο δόλο, έφεραν την ΠΑΕ προ τετελεσμένων αποφάσεων, που καλείται τώρα να ανατρέψει».
Τέλη του 2020, υπόθεση δωροδοκίας Σιαμπάνη, υπόθεση για την οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε δυο φυσικά πρόσωπα. Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, του θύματος δηλαδή της υπόθεσης, φτάνει από την ΕΠΟ στα χέρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και εκείνη το δημοσιεύει με τα στοιχεία κατοικίας του ποδοσφαιριστή. Αναμένεται ακόμη το αποτέλεσμα του εσωτερικού ελέγχου στην ΕΠΟ σχετικά με τους υπεύθυνους της παράνομης διαρροής.
Αύγουστος 2021 επιβολή από τις Επιτροπές της ΕΠΟ ποινής αφαίρεσης 6 βαθμών για την σκευωρία Λάσκοφ, Μάιος 2022 έφεση του προϊσταμένου αδειοδότησης εναντίον της ευρωπαϊκής αδειοδότησης του Άρη με ψήφους 4 υπέρ και 1 κατά. Και στα δυο παραπάνω τερατουργήματα της ΕΠΟ, το ηχηρό χαστούκι από CAS και UEFA ακούστηκε μέχρι τον Λευκό Πύργο.
Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω, η ΕΠΟ, για τα έργα και ημέρες της οποίας ο Άρης έχει κάθε δίκιο να αισθάνεται στοχοποιημένος. Και πλέον όχι υποψιασμένος και φοβερά οργισμένος. Μήπως ήρθε η ώρα η πολιτεία να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. Στην πραγματικότητα, η ώρα έχει περάσει, άργησε χαρακτηριστικά να το κάνει. Αν οι ξένοι διαιτητές είναι μια λύση για την ελληνική διαιτησία, η επιτροπεία στην ΕΠΟ και η συνολική εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης είναι μονόδρομος. Ταυτόχρονα με παρέμβαση εισαγγελέα για όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Οι δυο πρόσφατες περιπτώσεις του Άρη είναι πεδίον δόξης λαμπρόν, για αφετηρία τουλάχιστον. Δεν καθαρίζει αλλιώς ένα απόστημα, απαιτεί ρηξικέλευθες αποφάσεις γενναίων ανδρών. Υπάρχουν;
Θεωρώ αυτονόητο ότι ο Αρης θα κυνηγήσει δικαστικά όσους μεθόδευσαν αυτήν την σκευωρία και προσπάθησαν να ανατρέψουν σχεδόν πραξικοπηματικά την απόφαση 4-1 της πρωτοβάθμιας επιτροπής αδειοδότησης που χορήγησε άδεια στον Άρη. Τόσο τους ίδιους όσο και όσους όρισαν τον κ. Σαράκη στη θέση του, και όσους υποβάθμισαν μια Διεύθυνση Αδειοδοτήσεων στελεχωμένη με έντιμους και καταρτισμένους ανθρώπους, σε ένα Τμήμα.
Ποιος βοήθησε τον Άρη να αποφύγει το στήσιμο ρωτάνε και ανησυχούν διάφοροι και πλάθουν σενάρια και ιστορίες. «Ο νόμος είναι πιο δυνατός από τη μαφία». Αυτός βοήθησε τον Άρη, ο ΝΟΜΟΣ. Αυτός που υπάρχει για να διακρίνει τους νόμιμους από τους παράνομους. Ο νόμος τον βοήθησε στην υπόθεση Λάσκοφ, ο νόμος και στη διατήρηση της Ευρωπαϊκής άδειας. Απλώς ο Αρης αναζήτησε το δίκιο του εκεί που σέβονται τον νόμο, στο CAS και στην UEFA. Και το βρήκε το δίκιο του, γιατί μπορεί μεν στην Ελλάδα να «είναι πολλά τα λεφτά Άρη», αλλά σε διεθνές επίπεδο «Άρη μου δεν γίνεται αλλιώς».
Το πραγματικό ερώτημα που θα μας απασχολεί όμως από αύριο είναι ποιος ώθησε ή ενθάρρυνε ή επέτρεψε στην ΕΠΟ και τις Επιτροπές της να παίρνουν παράνομες αποφάσεις και πότε θα λογοδοτήσουν για αυτές και θα πληρώσουν τη ζημιά που προκάλεσαν.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.